Tips inför barnfotografering i studion

Min studio som ligger på Storgatan i Hudiksvall är perfekt för barnfotografering, okej, om vi bortser från att jag ibland funderar på att hänga upp ljudisolering i taket för att det ekar väldigt… I alla fall. Med rena ljusa ytor kan barnen leka fritt, hoppa, dansa, flytta saker och busa runt. Det gör att fotograferingen blir så mycket roligare och för oss vuxna handlar det mest om att hänga med.

Ibland kan barnen behöva lite extra mammamys eller pappamys så det är alltid bra att vara beredda på att ni hamnar på någon bild även om det är barnen som är i fokus. Tänk så värdefulla de bilderna kommer bli för era barn längre fram!

Eftersom jag har vita ytor i studion kan ni ha vilka kläder ni vill, men är det flera personer som ska vara med på bild så blir det alltid lugnare för ögat om ni håller er i ungefär samma färgskala. Fundera över vilka färger ni vill ha på era väggar och utgå från det och sedan väljer ni kläder som ni och barnen trivs i!

Om ni har något gosedjur eller annan rekvisita som ni gärna vill ha med på bild så går det jättebra att ta med det. Annars har jag precis allting vi behöver!

För er som kommer med barnvagn så brukar det gå fint att ta in den i studion, dock är det en trappa med två trappsteg upp för att komma in. Givetvis hjälper jag er om det behövs.

Tävling om Årets Bild 2018

I flera år har jag kört tävlingen om Årets Bild. Det är alltid lika spännande att se vilken bild som röstas fram. Ikväll utsågs de tio finalisterna och det finns alltså fortfarande tid att rösta fram sin favorit. Allt du behöver göra är att gå in på min facebooksida och gilla din favoritbild!


Här nedan ser du de tio bidrag som tagit sig till final! Jag önskar alla varmt lycka till!

Provfotografering inför bröllop

När man bokar en bröllopsfotografering på 4 timmar eller mer hos mig, så ingår alltid en provfotografering inför bröllopet. Jag tycker att dessa fotograferingar brukar vara extra mysiga. Det är ett fint tillfälle att pausa upp i bröllopsplaneringen och bara vara, att känna på hur det är att stå framför kameran och slippa nervositeten över det inför ert bröllop. Som en extra bonus brukar det resultera i fina bilder som går att använda både till inbjudningar eller fina förstoringar hemma på väggen.

Företagsfotografering i studion i Hudiksvall

En av anledningarna till att jag flyttade in i lokalen på Storgatan i Hudiksvall, var för ljuset. Att fotografera i dagsljus är det bästa jag vet och att hitta en lokal som ger mig de möjligheter jag önskar, det är guld värt. Ett rum gjordes i ordning för att bli min dagsljusstudio, med bra ljusinsläpp, vitt golv och vita väggar är den helt perfekt!
Här kommer ett exempel på hur företagsbilder kan se ut i min studio. Vid en fotografering med Happy Thighs satte vi upp deras logga på väggen och det blev riktigt bra!

Julfotograferingar & höstlovsfotograferingar

Höstlovet närmar sig med stormsteg och jag har frigjort extra mycket tider för fotograferingar den veckan. Passa på att boka en tid och säkra årets julklappar!


Under v 44 erbjuder jag både julfotograferingar med jultema i studion, samt vanliga höstfotograferingar utomhus.

JULFOTOGRAFERING:

Detta ingår om du bokar en julfotografering under v 44:

  • 20 min fotografering i studio med jultema

  • 2 st förstoringar i 18x24 cm

  • 10 st julkort med kuvert

  • 800 kr

fotograf_sabina_wixner_hudiksvall.jpg

Bröllopskväll i Hudiksvall

Hej!

Du har väl inte missat att vi ska ha en bröllopskväll i Hudiksvall den 23 oktober? Vi siktar på en trevlig kväll där ni har möjlighet att mingla med flera företagare. Ni bjuds på ett glas bubbel och sedan ger vi er alla tips vi kan inför ert bröllop.

På plats hittar ni mig, EmilyMatilda, Gröna Systrar, Kiinas Hårservice, Sångerska Marlene Dellenfröjdh, Hudiksvalls Guldsmedja och Jakobssons Ur & Guld.

Vi håller öppet kl 17-20 i vår lokal på Storgatan 50 i Hudiksvall.

Välkomna!

bröllopskväll bröllop hudiksvall fotograf.jpg

Gravidfotografering i Hudiksvall

När Kristina kom till mig för att föreviga sin graviditet med en fotografering, så träffades vi i min studio för bilder inomhus. Efter det gick vi också ut på en kort promenad för lite andra bilder. Det är verkligen smidigt att min studio ligger så pass nära både hamn, sjöbodar och centrum i Hudiksvall.

Funderar du också på att boka en gravidfotografering? Jag rekommenderar att lägga fotograferingen runt v 32-36, men det viktigaste är att du bokar fotograferingen i god tid innan bebisen kan tänka sig att titta ut.

Hanna & Eskil - vinterbröllop i Hudiksvall

Jag vet, jag vet… Vintern är det sista vi vill tänka på just nu. Men snart är den här och något som kan vara helt fantastiskt är vinterbröllop. För er som planerar er att gifta er i vinter så håller jag tummar och tår för att att ni får lika vackert väder som Hanna och Eskil fick på sin bröllopsdag.

Vad vore ett frieri utan en ring? 

Det här med frieri är inte helt självklart. Hur går det egentligen till och det där med ring, hur vet man vilken ring ens partner vill ha? Jag bad Anna på Jakobssons Ur och Guld skriva några rader för er som inte heller har riktigt koll.

Och om just du funderar på att fria till din partner, boka gärna in en fotografering samtidigt så hjälper jag dig att fånga dessa fantastiska ögonblick och känslor på bild! 

fotograf_sabina_wixner_hudiksvall_brollop.jpg

Nu över till Anna:


Att fria till någon innebär för de flesta att gå ned på knä och ställa frågan med stort F: Vill du gifta dig med mig! 
I samband med frågan sträcks ofta en ask med en ring i fram. Skulle situationen göra att du som friare får tunghäfta så avslöjar kombinationen "ner på knä" och "ask med ring" det mesta. 
Ett accepterat frieri ses vanligen som en förlovning och följs av utväxlande av förlovningsringar. 

Hur fungerar nu det där med att köpa en ring till frieriet?? 
Måste jag veta vilken storlek det ska vara? 
Tänk om han/hon vill ha vitt guld och jag valt rött guld eller vill ha stenar och jag valt en ring utan. 

Oroa dig inte! Hos oss kan du välja ut en ring till frieriet (mot en handpenning), låna med dig ringen hem och ställa frågan. Sedan kommer ni tillsammans tillbaka till oss och väljer i lugn och ro ut era ringar. När ni återlämnar den lånade ringen används handpenningen som en delbetalning av era ringar. 
Gravyren i ringarna väljer ni själva och man kan då få datumet för frieriet ingraverat i ringarna om man önskar. 

Konsten att fria
Det finns många sätt att fria på, här får du några förslag:
• klassikern - gå ner på knä och ställ frågan
• Bubblaren - lägg ringen i din älskades champagneglas
• Ombudet - låt någon annan ställa frågan ex en artist under en spelning
• Äventyret - ställ frågan under vid en aktivitet ex bergsklättring eller bungyjump

Oavsett vilken metod du väljer så bör du ha ringen redo! Lycka till!

fotograf_sabina_wixner_hudiksvall_brollop.jpg
fotograf_sabina_wixner_hudiksvall_brollop.jpg