Solist på bröllop

När man planerar bröllop finns det tusen olika saker att tänka på, alltifrån bordsplacering till musik. Jag bad Marlene Dellenfröjdh hjälpa till och berätta lite om hur det fungerar när man vill ha en solist till bröllopet. Ni hittar Marlenes hemsida här: http://dellenfrojdh.se

 

Mitt namn är Marlene Dellenfröjdh och jag kommer från Hudiksvall och är utbildad sångerska.

Efter många års erfarenhet som bl.a. solist vid bröllop så har jag lärt mig hur viktigt det är att brudparet känner sig trygga med alla bitar runtomkring under deras stora dag, och därför är det viktigt att tillsammans jobba fram det som passar bäst för just Er. Att hitta de perfekta sångerna där ni får känna att texterna passar just er två och att det planeras efter era önskemål. 

De sånger jag sjungit flest gånger på bröllop är ”För kärlekens skull” och ”Kärleksvisan”. Ofta får jag hjälpa till att rekommendera fina sånger, vilket jag mer än gärna gör. Ett par andra som är mina favoriter är ”By your side” med Sade ”Fix you” med Coldplay och ”Säg det igen” med Lisa Nilsson.

Har ni valt ceremonin i kyrkan så finns det piano på plats. Antingen kompar kantorn eller som i mitt fall så kan jag även kompa själv. Är det ett utomhusbröllop behövs en ljudanläggning vilket går att hyra in för en rimlig summa. Jag tar med ett eget elpiano till de vigslar jag sjunger på. 

Jag älskar mitt jobb och att få möjligheten att vara den musikaliska delen av en av livets mest fantastiska stunder! Så jag hoppas kunna få vara en del av er stora dag med!

Vid mer frågor går det bra att kontakta mig på marlene@dellenfrojdh.se

/Marlene

fotograf_sabina_wixner_hudiksvall_marlene_dellefrojdh.jpg