Tips inför barnfotografering i studion

Min studio som ligger på Storgatan i Hudiksvall är perfekt för barnfotografering, okej, om vi bortser från att jag ibland funderar på att hänga upp ljudisolering i taket för att det ekar väldigt… I alla fall. Med rena ljusa ytor kan barnen leka fritt, hoppa, dansa, flytta saker och busa runt. Det gör att fotograferingen blir så mycket roligare och för oss vuxna handlar det mest om att hänga med.

Ibland kan barnen behöva lite extra mammamys eller pappamys så det är alltid bra att vara beredda på att ni hamnar på någon bild även om det är barnen som är i fokus. Tänk så värdefulla de bilderna kommer bli för era barn längre fram!

Eftersom jag har vita ytor i studion kan ni ha vilka kläder ni vill, men är det flera personer som ska vara med på bild så blir det alltid lugnare för ögat om ni håller er i ungefär samma färgskala. Fundera över vilka färger ni vill ha på era väggar och utgå från det och sedan väljer ni kläder som ni och barnen trivs i!

Om ni har något gosedjur eller annan rekvisita som ni gärna vill ha med på bild så går det jättebra att ta med det. Annars har jag precis allting vi behöver!

För er som kommer med barnvagn så brukar det gå fint att ta in den i studion, dock är det en trappa med två trappsteg upp för att komma in. Givetvis hjälper jag er om det behövs.