Fem tips inför er nyföddfotografering

Varenda vecka tänker jag att NU ska jag komma igång ordentligt med bloggen, men jösses så svårt det är när dagarna fylls av tusen andra saker som måste gå före. Nu äntligen var det dags att avsätta lite tid för att dela med mig av lite bra saker till er. Idag tänkte jag dela med mig av några tips och råd till er som bokat, eller funderar på att boka en nyföddfotografering.

  • Vill ni ha en nyföddfotografering, kontakta mig och meddela när ni har BF, på så vis blir det lättare för mig att garantera att jag hinner med er fotografering när bebisen tittat ut.

  • Även om det kan vara tufft att ta sig hemifrån i början så är det mycket värt att boka in fotograferingen så snart som möjligt. De första två veckorna är det allra lättast att fotografera en nyfödd eftersom de sover mer och inte viftar runt lika mycket med armar och ben.

  • Strumpor och kläder är riktigt bra att ha, men tänk på att om de sitter åt så blir det märken på bebishuden, inte superroligt om ni önskar bilder i bara blöja eller bilder där bebisen är helt naken. Ta gärna på kläder i en storlek större när ni åker till mig.

  • Bebisar utan blöja kan utan förvaring både kissa och bajsa. Det är okej. Det är sånt de gör. Men ta med en extra tröja för säkerhets skull. Familjebilderna blir liksom lite trevligare utan bajs.

  • Vill ni ta nyföddbilder tillsammans med ett syskon? Meddela mig i förväg så jag kan anpassa efter det. Skönast brukar vara att börja med familjebilder och syskonbilder. Då kan syskonen gå iväg med en förälder och få en paus när vi fokuserar på att ta bilder på bara bebisen.